Hallo compadres voor jullie gevonden! Op Vrijdag jongsleden de 10de Oktober 2008 is de 36000 ton metende bulkcarrier Fedra in een zware storm bij Gibraltar op de klippen van de Punta Europa geslagen.

 

Die stormachtige morgen raakte de 24 jaar oude Fedra in zware problemen om dat de motor uitviel.

 

 

       De neer gelaten ankers begonnen op de rotsachtige bodem te krabben.

 

In de middag waren de bergers er in geslaagd sleeptrossen op de aan de woeste golven over geleverde Fedra vast te maken. Maar het lukte de hardwerkende sleepboten niet, de Fedra van de voor haar dodelijke kust vrij te trekken.

 

De pogingen die het zwarte koor ondertussen nam, om de motor van de Fedra weer aan de praat te krijgen, gingen helaas ook de mist in. Zo dat het ter dood veroordeelde schip hier met de kont de rots van de Punta begint te raken. Wat een afgrijselijk krakend en zwaar gillend geluid, wat ver in het achterland te horen was veroorzaakte.

 

 

Toen de in ballast varende Fedra steeds hoger door de zware golven op de rotsen werd geperst. Besloten de Spaanse en Gibraltaanse reddingwerkers de bemanning met spoed van boord te halen.

 

 

Hier is goed te zien hoe de rots zich met een alles verwoestende kracht in de Fredra begint te vreten net zo lang doorgaand dat er op het eind, van de Fedra alleen

nog maar een wrak over zal zijn.

 

Zware klappen water overspoelen het schip waar voor geen redding meer mogelijk is.

 

Even voor de brug aan stuurboord kan je zien, dat het op de rotsen gegooide schip daar al gebroken is.

 

Hier kan je aan stuurboord zijde voor de brug  heel goed zien  dat de Fedra gebroken is.

 

 

 

Daar de zware zeegang het wrak tegen de rotsen bleef gooien, begon het wrak ook nog olie te lekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto,s hier onder na de storm laten zien wat er door de catastrofe van  de Fedra, eens een zeewaardig schip over gebleven is.

 

               Het eerste trefpunt van de Fedra met de Punta Europa .

 

 

       Einde.

 

Free Web Counter