Hallo amigos hier is Jan weer met zijn zoveelste verhaal. We zitte vlak voor de kerst en het weer is hier in calpe klote. Rege, rege is al wat de klok slaat we worde der doodziek van. De meester en zijn vrouwtje komme eerdaags ook naar Calpe om de kersdage hier te viere. Dat zal weer gezellug worde. Ciquita is bezig hun huisje binne schoon te make, en Jan heb de tuin angehark. Nou ja angehark je mot het met un houweel doen want die grond is hier keihard. En voor die rot cactusse mot je goed uit kijke want der zijn der bij die hebbe stekels zo groot en scherp as messe. Jan is dan meestal geschoofd as tie de tuin gedaan heb, kolere daar wor Jan niet vrolijk van. Jan mos ook nog effe de balleke bij het trappetje weg ruime. Anders kan je van het trappetje afpleure zo de cactusse in en dat is geen pretje amigos. 

Met me bootje gaat het erg goed amigos Jan schiet al lekker op zo as jullie hier beneje kenne zien en leze.

 

Nou amigos wat Jan in al die jare niet heb gezien was ter gistere. We wasse naar Alicante geweest want de señorina,s mosse zo nodig winkele. En in Alicante vinne ze dat heel gezellig maar Jan en de meester zijn mooi naar de kroeg gegaan. An ons lijf geen polonaise zeeje we, dus hebbe we lekker gezellig in de kroeg gezete. Alleen was de meester an de spa want tie mos nog naar callepe terug karre. Toen we s,middags terug ginge en bij het callepertunneltje kwamme zagge we tot onze verbazing overal sneeuw legge. Nou dat hadde we nog nooit gezien zo lang hier woont. Al was het ook wel weer heel gauw een grote papzooi op de weg, want vrieze doet het hier niet. Maar Ciquita heb wel effe dat wondere gebeure op de foto vast gelegd.

 

En hier legge de bote voor het weekeinde afgemeerd  amigos.

 

De Bario, waar jan al 47 jaar met zijn Ciquita woont amigos. Op de balkonnetjes kenne we lekker met de felle zon in de schaduw gaan zitte. En een lekker koud miqueltje drinke en der worde ook vaak BBQ,s door de mense hier georganiseerd, maar dan zitte we gewoon op het straatje hoor. Señor Elrey onze ouwe plisievent zet dan  twee roodwit geverfde oliedrums met dito planke der tusse, an bei,je kante van de bario neer. Met een bord verboje in te rijde der op en zo kenne we dan lekker rustig BBQ,e. Ja die ouwe francofiel  ken best wel is slim weze, amigos maar een oud zeikwijf blijf tie!!!

En dan hier onder de 5 foto's van het verloop van Jan zijn te bouwe bootje. Gelukkeg weet Jan nog wat van die ouwe windjammertjus af. Om dat Jan in zijn lang vervloge jeugdjare nog een paar jare as bakzeuntje met zijn vader zaliger op zo,n schepie gevare heb

De Mast is nou ook af, net as de gaffel, met de giek en de kluiverboom. Ook de zwaarde kenne der an. Het roer heb Jan wel klaar maar dat mot ik nog an de romp hange. Jan heb het bootje al  twee kere gelakt. En het bootje ziet ter gelikt uit  zo as jullie op de foto's kenne zien. Vooral de donkere kleuren hout, zo as dat Afrikaanse walnoot, dat is me daar een mooie warme kleur amigos.

As Jan  het roer op ze,n plek het gezet ken die zo langzam an met de zeile gaan  beginne. En de stander heb Jan ook al klaar dus schiet tie al lekker op met ze,n bootje. Jan hoop dat jullie hem ook mooi zelle gaan vinne dat zal me erg blij make amigos. Dan ken Jan tenminste  nog een extra miqueltje in de El lobo tot zich neme, proost op jullie alle!!! Jan T

 

De eerste Foto.

 

Foto twee.

 

Foto drie.

 

Foto vier.

 

Foto vijf.

 

Daar stane ze dan de meester en ze,n vrouwtje, bij de kapotte winch van de Inez Fareraz,  an de have. An hun jasse ken je zien dat het hier nou verdomde fris is. Effe hier voor hadde we nog een flinke plensbui te verwerreke gekrege, en je ken het op de kaai nog zien. Het is wel te hope dat het met de kerst beter weer is. Jan vroeg vriendelijk an de meester of tie effe voor de foto lachu wou, nou t,is gedomme meer een grijns geworre amigos.

De meester met zijn vrouwtje op hun dak terras, een mooi uitzicht toch? Heel in de verte zou je de zee motte zien, maar der hangt een hele zooi rege bove zee dus geen zeezicht vandaag amigos. As de meester der niet is maar in holland zit gane Jan en Ciquita vaak in de meester ze,n huisje logere. En dat mag amigos want daar zijne we vrienden voor zegt de meester. En dan zitte Ciquita en Jan heerlijk van het mooie uitzicht, van af het dakterras te geniete.  De meester en ze,n vrouwtje denke der over om voor goed in callepe te komme wone, alleen zijn vrouwttje twijfelt nog. Maar het zou wel leuk weze as tie hier kompt wone, Jan is tenslotte al vijftig jare zijn vriend. Al zegt tie zelf dat vriendschap is een illusie, en een droom Jan, en maar o zo betrekkelijk. Maar ja hij mot ook altijd wat te ouwehoere hebbe amigos. En hoe vinne jullie de gewitte balustrade  met de piramide der op, van de meester zijn huis? Helemaal door Jan zelf gewit, en morrege gane we de kerstboom op zette. Het word vast een hele gezellige kerstmis zo met ze,n viertjes al word het natuurlijk geen witte kerst. Al leek het er hiervoor heel effe op dat het gebeure zou. 

Hier zitte we dan in de kerstnacht mis en der ging op dat moment een hoop door Jan heen amigos.

Jan mos verplicht met Ciquita en Alie mee naar de kerstnachtmis  . De meester had ze,n eige met welke rot smoes dan ook mooi gedrukt. Zo doende zat Jan met de twee señorita,s op de tweede rij in de kerk. Dus konne we het hele gebeure goed vollege, na de hostie die de kapelaan in de de twee señorita,s mond en  jan zijn broodmole stopte ging het feest beginne. Wat die kapelaan an zijn jatte had weet jan niet maar Jan had wel een hele vuile vieze smerige smaak in zijn bakkes. Na dat de kapelaan de hostie er in gedauwd had bedoel ik. Toen het knapekoor met hun hoge stemmetjes en trompetgeschal gestop wasse met zinge begon meneer pastoor te preke.

 

 

 

 

 

Jan keek ondertusse schuin naar Ciquita,s der devote gezicht, en echt waar amigos de tijd ging in ene zo,n 47 jare terug. Ciquita zag ter uit als toen Jan der 47 jaar geleje ontmoette, haar gezicht was zo mooi het straalde gewoon. En un warm gevoel  van blijdschap welde diep van binne in Jan zijn borst op de trane liepe in me oge. De Pastoor vertelde met golvende stem over het kindeke Jezus dat voor ons zondige mense gestorve was. Zo dat iedere zondaar in de hemel kon komme. zeker alle mensen die nu in de kerk zatte, om de Messias te ere. Nou doch Jan dan heb de meester grote pech die was ter mooi niet bij, dus geen hemel voor hem. Maar ja, jan begon nou toch ook te twijfele om der naar toe te gaan. Wannnt! wasse der daar bove wel kroege? En as Jan het goed begreep wasse kroeglopers ook zondare die niet in de hemel kwamme. En daar was ook wel weer wat voor te zegge. Want Jan rilde bij de gedachte alleen al dat tie zonder de El lobo, Carreme, en zijn kroegmate zou komme te zitte. As tie daar bove in zo,n wit doorzichtig habijt met vleugels op zijn rug rond zou motte zweve. Want die vleuguls zijne wel heel erg groot amigos. En waar mos je die grote vleuguls late as je naar bed ging. Jan weet dat want de engel Gabriél, dat is de engel van alle zieke en dooie mense. Die staat toevallig wel hier voor onze kerk,  en die  Gabriél heb ook van die knoerte van vleuguls op ze,n rug hange amigos. Ze zijn zo lang dat de helft uit het raampje hangt waar die in staat!

 

                     De Engel Gabriél.

 

 

En wat Jan zich ook afvroeg amigos, is ter daar bove wel een soort señor  Benito Cartaz  die Jan ze,n goggum ken reperere as tie kapot is. Want de meester is ter dan natuurlijk ook niet met al zijn zondige papiere. 

En dan señor Alfonso El Rey onze ouwe pliesievent doch Jan zo, die kompt naruurlijk ook niet in de hemel. Want die snurker heb een dure duif van señor Lavinez hartstikke dood geschote. Toen die als een dolle derwisj   in de lucht stong te knalle, of geld dat soms niet voor een duif ze,n leve? Of wat zou je van señor Rodricuz zegge, hij is ook een ouwe kroegmaat van stavast, en altijd goed voor nog een rondje. Die owee met zijn buurvrouw Rosa Maria Sarda lag te stampe wat niet moch. Want ter staat doch Jan geschreve , Gij moogt uwe buurvrouw niet begere niet overdag of in de nacht. Wel amigos zo weet jan van iedere dorpeling wel iets wat op een zonde lijk.  En terwijl meneer pastoor met zijn monotone stem door preekte. Kreeg Jan het spaans benauwt wat tie mos doen, papiere voor de hemel vergare of niet. Ciquita voor altijd motte misse, en al me kroegmate en de meester die ik al zo,n vijftig jaar ken nooit meer zien. Jan werd  horredol van al die enge gedachte.  Toen Jan dan ook de schijn met strakke gezichte gedrage door 4 lekebroeders voorbij zag schuive. Doch tie weet je wat ik ga het na de mis an meneer pastoor vrage hoe dat nou precies in mekaar steekt. En zo denkend mos Jan in ene an José Luiz denke die vanmorrege in de El lobo een miqueltje naar binne zat te werreke. Nou is José niet een van de gogumsten amigos dat niet nee. Maar José is er gek van om met zo,n simelater toestel op de compoeter, met een groot zeeschip over alle wereld zeeë  te vare. Nou is tie zelluf maar matroos op de Pastor Ferrar, die genoemd is naar de man die op dit moment stong te  preke. Al hoort Jan hoe genaamd niks van wat tie nou allemaal uit zijn nek stong te lulle. Zo José ouwe vrouwe versierder zee Jan tege hem. Hoe gaat het ter mee amigo vaar je nog vaak met je schepies op je compoeter ?  Nou jan hombre zee die de meester gaf me een link voor zo,n simelater . Maar ik krijg ammaar van die rot demo,s en die krenge benne niet compleet. As je met zo,n schip vaart mot je wel in een have an kenne komme vin ik, maar met zo,n rot demo lukt me dat niet.

Der stong op die site dat ik 23 dollar over mos make op der rekening. Dan kreeg ik een mooi simelater spel voor me eige. Dus ik doch, ik maak gelijk 23 dollar over dan heb ik de goeie papiere om met zo,n schip te kenne vare Jan. Maar ja hoe ik ook zoch ik kon nerregus iets vinde om die rotte 23 dollar te storte. Dus ik vertel hier verleje week mijn probleem an señor Conzalez Cruz . O dat is heel gemakkelijk José zee die dat mot je via je mobieltje doen hombre. Ja dat is wel mooi wat je daar zegt hombre  zee ik tege hem. Maar dan mot je me toch is vertelle hoe ik dat precies mot doen. Nou kijk José zee die tege me, je mot je speciale pinpas voor in je mobieltje douwe, en dan klik je de code met het bedrag der in. En as dat gebeurd is krijg je een berichtje terug dat je betaald heb. En dan ken je met je bootjes spele  hombre. Nou Jan om te beginne zat ter helemaal geen gleuf voorin me mobiel. Wel een heel klein spleetje maar daar kon me pas niet in. Dus ik een schroevedraaier gepak en tusse die speet gestoke om hem wat brejer te make. Toen ik zo bezig kraakte me mobiel as de kolere. Maar ik zette door want ik mos en zou , met een door me zelf betaald spel gaan vare. Toen de spleet wijd genoeg  was stak ik me pinpas der in. En wilde toen mijn code met me toetsjes in voere maar tot me schik pleurde al me toetjes uit die rot mobiel. Me zoon noemt me mobiel dan ook smalend een koelkast. Nou as tie niet uitkijk douw ik hem persoonlijk in de koelkast met ze,n brutale bek. Dus ik heb die toetjes weer op der plaas terug gedouwd met een beetje snellijm der onder. Maar me mobiel verdomde het om  sjoege te geve Jan. Dus ken ik nog steeds niet vare wat een klotezooi toch, weet jij hoe het  wel mot Jan.? Ja zeker José amigo zee ik je mot het op internet opzoeke daar ken je vinde hoe je mot betale. Maar niet door met een schoevedraaier je mobiel te slope godvergete raasdonder die je der ben

 

En daar kompt onze mooie schijn die gewijd is aan de decipel Johannes de Doper voorbij amigos. Daar links voor loopt señor Cocidio Madrileno met ze,n witte hemp en ze,n zie 

de maan schijnt tusse de bome hoofd. Dat is het teken dat de nachtmis te met zal zijn afgelope, en dan kenne we gauw naar huis om

een lekkere neut te gaan neme zeker weten.       Jan T

 

 

 

 

 

Free Hit Counters