De aanvaring en sloop van de Nikita.

Hier een foto reportage van de MSC NIKITA die vandaag Maandag 9 Nov 2009  naar Vlissingen werd gebracht.

NIKI, de ex MSC NIKITA: van aanvaring naar sloop, OpDinsdagmorgen 1 september 2009 is het zwaar beschadigde containerschip MSC NIKITA, die na de aanvaring met de NIRINT PRIDE van afgelopen zondagmorgen 30 augustus 2009 op de Noordzee voor de kust van Hoek van Holland. De haven van Rotterdam binnen gebracht. Zij ligt nu aangemeerd in Mississippihaven waar een gedeelte van de containers zal worden gelost. Daarna worden de overige containers gelost bij de ECT in de Europhaven.  Nog een vervelende bijkomstigheid ziet u op foto 4, de kustwachtboot de WAKER .Deze heeft op 7 september 2009 op de Noordzee voor Vlieland, brand in de machinekamer gehad en is dan ook totaal loss verklaard! De WAKER is onlangs naar een sloper op ‘s Gravendeel gebracht. 

Woensdagnacht 9 september 2009  omstreeks -2.00 uur is het containerschip MSC NIKITA verhaald van de Europahaven naar de 1e Werkhaven van de werf KEPPEL VEROLME in de Botlek.

De MSC NIKITA arriveerde omstreeks 7.30 uur voor de Botlek De het schip is total loss en wordt niet meer gerepareerd. Volgens bergingscoördinator Paul  Vermeulen van Kotug hebben experts het schip tot constructieve total loss (ctl) verklaard. Vermeulen verwacht dat de Nikita woensdagochtend naar scheepswerf Keppel Verolme gaat voor een noodreparatie. Het schip wordt daar waarschijnlijk dichtgelast en zal vermoedelijk aan een sloopwerf worden verkocht. Zie de foto’s 10 tot en met 12.

 Dinsdagmorgen 10 november 2009 is de NIKI (ex MSC NIKITA) vanuit de Botlek bij de werf Keppel Verolme vertrokken, om naar Vlissingen te worden gesleept. Assistentie verleenden de sleepboten RT MAGIC, RT SPIRIT, ZP CHANDON en de SD STINGRAY. 

Voorlopig gaat NIKI eerst naar de Sloehaven in Vlissingen, daar zal men in eerste instantie proberen om haar door te verkopen en als dat niet lukt dan maakt men er een bak van en gaat ze geladen met oud ijzer naar de sloop.    Leen

 

                    De NIRINT PRIDE

De NIRINT-PRIDE.

MSC-NIKITA.

MSC-NIKITA.

MCS Nikita.

MSC-NIKITA-naar-VEROLME

MSC-NIKITA-naar-VEROLME.

De NIKI

De NIKI.

De NIKI.

De NIKI.