Een reis langs de Spaanse Oostkust deel 1.

In Mei 2007 besloot gepensioneerd schipper van de Anita Barcos samen met Jan T als stuurman, en mijn persoontje, een reis langs de  Spaanse Oostkust te gaan maken. Het werd een hele mooie reis gezien de vele foto,s daar van hier beneden geplaatst.  

 

 

Hier boven de Anika Barcos afgemeerd in Alicante onze eerste haven van aankomst.

Hier de jachthaven waar de Jetset hun dure jachten gestald hebben. Zelf lagen wij in de visserhaven waar het havengeld stukken goedkoper was.

De wandelpromenade met mooie palmbomen al geven ze maar weinig schaduw voor de felle Spaanse zon.

De wandel boulevard met zijn vele dadelbomen, het is daar s,avonds vooral gezellig toeven.

Het lijkt wel op een voorwerelijk monster deze rubberboom die in Alicante te bewonderen is.

 

Elche in het Catalaans als Elx uitgesproken heeft het grootste palmenbos (300.000 palmbomen) van Europa en is de bakermat van de schoenen industrie hier is naar verluid ook het borstbeeld van "La Dama de Elche" gevonden En het is zeker een bezoekje waard!

Na het bezoek aan het Park was de Basiliek Sante Maria van Elche aan de beurt.  De basiliek Santa Maria, is een barokke kerk (17e eeuw) met een koepel van blauw aardewerk. Voor 2 euro kan men de toren bezichtigen. Om helemaal boven te komen moet men 167 trappen opklimmen voor waar geen sinecure.  Maar je wordt dan wel beloond met een schitterend uitzicht over de stad, en het palmenbos. Vanaf de basiliek zie je de gotische toren La Calaforra. Dat een restant is van de oude verdedigingswerken van de stad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free Web Site Counters